18 Kasım 2012 Pazar

BB Cream

Blemish Balm Cream - BB Krem






Bugun sizlere gündemde olan BB kremlerden 
bahsedeceğim.Neden bb krem ? Nedir bu bb krem ? Fondötenden farkı ne ? veya renkli nemlendiricilerden farkı ne ?
 Diye soranlar olmuştur muhakkak çünkü bende ilk duydugumda sorgulamıştım.
Öncelikle BB crem taa 1960 larda ilk kez Almanya da Dr Christine Schrammek ameliyatlardan sonra hastalarının ciltlerini korumak için kullanmıştır.Yani o zamanlarda kozmetik değilde tedavi amaçlı kullanılan bir üründü bb krem.
Daha sonra 1985 te Koreliler ve Japonlar tarafından ve Koreli ünlülerinde onaylaması üzerine pazarlara sürüldü. Pazarlarda yer edinirkende insanların akıllarında porselen cilt için krem olarak yer edindi.Çünkü bb kremin vaatleri arasında cildinizin porselen gibi olacağı ve sürekli kullanımında cildi beyazlattığı da vardı.Ki bu Koreli ve Japonlar için çok önemli bir nokta.Bu yüzden Güney Kore ve Doğu Asya bölgelerindefondöten daha ağır geldiğinden BB kremler fondötenden daha çok rağbet görüyor.Pazarların %13'nü kapsıyor.Hatta bazı Kore markalarında erkekler içinde özel BB kremler üretiliyor.
Ve sonrasında Boscia,Clinique,Dior,Dr.Branth,Estee Lauder,Garnier gibi markalarda bb kremler çıkarmaya başlıyor.BB kremlerin başlangıçta renk tonu seçeneği yoktu herkese uygun olduğu söyleniyordu ama daha sonralarda yoğun talepler üzerine çeşitli renk tonlarıda formüle edildi.
Cilt beyazlatma konusuna gelirsek sadece Estee Lauder cildi beyazlatacağını vaadetmediğini,Estee Lauder'in BB kreminde öyle bir özelliğin olmadığı belirtti.
BB krem şunları yapabiliyor ;
 - Cildi 24 saat nemlendiriyor.
- Kremin içeriğinde bulunan mineral pigmentler cilde uygulandığı anda hızlı bir şekilde nüfuz ediyor ve cilt tonunu dengeliyor.
- Cildinizdeki pürüz ve çizgileri gizliyor.
- İçeriğinde bulunan C vitaminin ciltte yarattığı anti-oksidan etkisi ile cildinizi aydınlatarak canlılık kazandırıyor. Cildinize sağlıklı bir ışıltı veriyor.
-Sivilceleri tedavi ediyor.
- Çeşitli faktörde koruma özelliği ile cildinizi güneşin zararlı ışınlarından koruyor.

Bu kadar özelliği sayesinde  BB kremlere 'all in one' da denilebiliyor yani 'hepsi bir arada'!
Ayrıca; BB krem cildinizi yıpratmıyor,cildinizde unuttuğunuzda hicbir sorun olmuyor aksine cildinizi besliyor,süreklide tazelemeniz gerekmiyor.(zaten baktığımızda korelilerin ciltlerinde hiçbir kusur pürüzlülük göremiyoruz bunun sebebide bb kremlere dayatılıyor.)
BB kremlerin kapatıcılığıda iyi.Ama çok sorunlu ciltlerde çok iyi kapatıcılığı olurmu bilmiyorum yapısı hafif.

Yani BB krem bu kadar güzel şeyler vaadederken bu kadar pozitif yanı varken neden fondöten kullanıp cildimizi yıpratalım diyor ve bb kremlere yöneliyoruz. :)) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder